неділю, 8 вересня 2013 р.

Проект "Вільний удар"

             05-07 вересня 2013 року у Новороздільській СШ І-ІІІ ступенів № 4 було проведено проект «Вільний удар», метою якго є пропагування здорового способу життя та зменшення темпів поширення епідемій ВІЛ-інфекцій. 
У рамках проекту вчитель англійської мови Наявко Н.О. та волонтер Корпусу Миру МакКензі Тейлор провели міський дводенний тренінг про ВІЛ-інфекцію на базі Новороздільської СШ І-ІІІ ступенів № 4 та змагання з міні-футболу на базі Новороздільської ЗШ І-ІІІ ступенів № 5. Методика Вільного удару дозволяє встановити прості та міцні зв’язки між футболом та життям. Підлітки обговорили важливі для них життєві теми, навчилися бути сильними, стикаючись із проблемами та випробуваннями, а також захищати себе та оточуючих від ВІЛ та СНІДу. Привітати учасників приїхали регіональний менеджер Корпусу Миру в Україні Оксана Шабас, та керівник проекту Корпусу Миру Андрій Чібісов.

«Вільний удар» - спільний проект Корпусу миру США в Україні та благодійної організації «Грассрут Соккер», спрямований на боротьбу з епідемією ВІЛ/СНІД в Україні шляхом залучення молоді 14-18 років до футболу. Проект «Вільний удар» здійснюватиметься у рамках трьох основних проектів Корпусу миру США в Україні:
- проекту «Молодіжного розвитку» (реєстраційний номер 343, дата державної реєстрації 18.05.2007);
- проекту «Розвитку громад» (реєстраційний номер 343-BU-01, дата державної реєстрації 05.06.2008);
- проекту «Викладання англійської мови як іноземної» (реєстраційний номер 343-ED-01, дата державної реєстрації 06.11.2009). 
       За підтримки Корпусу Миру та міської лікарні на майдані біля пам’ятника  Т.Г. Шевченка було розміщено мобільний пункт анонімного безкоштовного тестування на ВІЛ. Така акція ще раз привернула увагу жителів міста до здорового способу життя.

1 коментар:

  1. http://visrozdil.ucoz.ua/publ/arkhiv_za_2013_rik/gazeta_35_2013/novorozdilski_shkoljari_nanesli_vilnij_udar_infekciji_vil/224-1-0-2453

    ВідповістиВидалити